SS 3000 Baltic

moose

Premier Member
#1
Sitter o funderar på en SS 3000 Baltic till nästa år, kanske fler som är intresserade av en sådan? Dags att planera inför längre etapper o stolligheter.
 

moose

Premier Member
#3
Självklart, ibland är det så tydligt för en själv att man glömmer det där med att andra inte riktigt vet vad man pratar om.
Så denna körning SS 3000 Baltic ( SS3000B ) anordnas av IBA Finland. Det är alltså deras regler som gäller för denna körning. http://www.ibafinland.fi/in-english. Syftet med resan är att besöka de flesta länder som gränsar till Östersjön. Sverige, Danmark, Tyskland, Polen,Litauen, Lettland, Estland samt Finland. För att nå Finland/ Estland, beroende på vilket håll man åker åt, får man använda sig av färja. Tiden man spenderar på färjan räknas inte in i restiden, däremot måste man prestera tankkvitton från från Helsinki samt Tallin inklusive din färjebiljett. Ja det var i korta drag vad resan SS 3000B går ut på.Detta är ett förslag på resväg:https://goo.gl/5lrmyK. Hoppas att jag har översatt o förstått rätt, rätta gärna om det vart fel.
 

IBA Sweden

IBA Sweden
Staff member
#4
Bra, tack för det!
Jag är på telefonen och har lite svårt att hinna uppdatera allt.

Två saker skall sägas om denna körning:

1. Den ägs av IBA Finland. Dom sätter reglerna, dom certifierar. Därför är det viktigt att man i god tid innan start har haft kontakt med IBA Finland för att säkerställa att man har tillgång till senaste utgåva av reglerna för denna speciella körning.
...och har förstått dem.

B. Det är en körning som kräver noggrann planering.
Den ligger under 3000 miles om man kör kortaste vägen. Körningen KRÄVER alltså att man lägger på någon extra kringla för man skall få ut full distans.
Även med Mooses förslag som ger extramil genom Bohuslän så är det snävt med totalmil.

...speciellt i ljuset av att här gäller endast 1000 miles per dygn!
Prickar man inte EXAKT rätt ställe för sina övernattningarna så kör man kilometer man inte kan tillgodoräkna sig, och riskerar att hamma under minimidistans för någon eller flera dygn.

Location, location, location...